Plenion ERP
ERP-OPLOSSINGEN & MOBIELE TOEPASSINGEN

Wij helpen u bij het uitwerken van uw digitale toekomst

Uitbreiding integratie met financiële software

Plenion: integratie met financiële software

Stuur nu een PDF van uw verkoop- en aankoopfacturen mee naar OCTOPUS boekhouding. Dit was reeds mogelijk met ExactOnline.

TIP: Zorg ervoor dat alle documenten ook online raadpleegbaar zijn voor uw financiële adviseurs. Dit kan u heel wat heen en weer bellen en sturen van documenten besparen. Uw boekhoudpakket wordt hiermee het archief van uw documenten. Weet ook dat u vaak allerlei documenten (aktes, lening- en verzekeringscontracten) in deze pakketten kan opladen. U kunt dit zien als een digitale kluis van alle bedrijfsnoodzakelijke documenten. GO DIGITAL.

Makkelijk correcte btw op werken factureren

Plenion: makkelijk btw op werken factureren

Een extra functie waarmee u geen verkeerde facturen meer uitstuurt wanneer een gebouw overgegaan is van 21% naar 6%.

Bij het adres van een klant zal u een extra veld zien staan, namelijk “bouwjaar”. Wanneer u dit veld invult en een eenvoudige instelling activeert, voert Plenion automatisch één maal per dag uit welke bedrijven overgaan van 21% naar 6%. Wanneer u nu een factuur uitstuurt naar een klant die intussen wisselde van ouderdom, komt een automatische afdruk van het attest btw 6% bij de factuur.

Facturatieschijven werd uitgebreid

Plenion: Facturatieschijven

De facturatie op basis van facturatieschijven werd uitgebreid. Er is een nieuw scherm ontwikkeld waar u alle facturatieschijven van uw projecten kan opvragen en van hieruit een factuur kan opmaken.  Aan de hand van fases is het mogelijk facturatieschijven automatisch te laten genereren.

TIP: er werd een nieuw scherm ontwikkeld dat alle facturatieschijven van uw projecten in een duidelijk overzicht weergeeft. Hier filtert u zowel op project ongeacht de datum als op datum ongeacht het project. Vanuit dit overzicht gaat u eenvoudig over tot facturatie.

Verder kan u ook de fases gekoppeld aan rubrieken gebruiken om voorstellen te krijgen tot facturatie. Stel dat u voor een project een fase “grondwerken” en een fase ‘ruwbouwwerken” hebt. Deze fase kan een samenstelling zijn van meerdere rubrieken/posten. Bij de facturatieschijven zal Plenion zelf de aan te rekenen bedragen opzoeken om de uiteindelijk aan te rekenen fase exact te bepalen.

Analyseer de financiële situatie van uw projecten 

Plenion: analyseer financiële situatie van projecten 

Maak nu ook een grondige analyse van de financiële toestand van een project waarbij gebudgetteerde en werkelijke cijfers tegenover elkaar komen te staan.

TIP: Voor een grondige analyse van de financiële toestand van een project is het vaak nodig alle cijfers samen te brengen in één overzicht. Daarom heeft Plenion nu een scherm waar u per productgroep de budgetten kan vergelijken met de werkelijke cijfers. Bovendien betrekken we er ook de gemaakte facturen en vorderingsstaten bij. Zo heeft u een volledig inzicht in de financiële toestand van het project.

Klein berichtje, groot verschil

Plenion Reminder module

Met de Plenion Reminder module verstuurt u automatische herinneringen via SMS of e-mail naar uw klanten.
Deze herinnering maakt uw klanten erop attent dat het weer tijd is om een periodieke onderhoudsbeurt in te plannen.

Een herinnering die niet of laat wordt verzonden, is nl. een gemiste kans waardoor u op langere termijn klanten verliest. Uw klanten waarderen deze extra service terwijl u meer onderhoudsklussen krijgt en het werk blijft doorstromen. U kan deze automatische notificatie ook inzetten om uw klanten te herinneren aan een afspraak. De kans dat uw technieker voor een gesloten deur staat wordt tot een minimum herleid.

Gebruiksgemak offertes - artikelen

Plenion: gebruiksgemak offertes - artikelen

U kan vanaf heden een overzicht opvragen en vervangen van één of meerdere artikelen in de offerte zonder dit individueel per artikel te moeten doen. Klik hier voor enkele praktijkvoorbeelden.

TIP: Stel dat u als elektro-installateur een volledige offerte heeft opgemaakt voor NIKO schakelmateriaal. De producten zitten verwerkt in meerdere rubrieken. Geen probleem voor Plenion! Via de functie ‘overzicht artikelen’ kan u namelijk een aantal artikelen, in dit geval bijvoorbeeld drukknoppen, afdekplaatjes, … wijzigen en deze doorheen de offerte makkelijk switchen. Dit doet u het best nadat u al een versie van de offerte hebt gemaakt. Een klant zou nu eenmaal toch voor de NIKO offerte kunnen kiezen.