Plenion ERP
ERP-OPLOSSINGEN & MOBIELE TOEPASSINGEN

Wij helpen u bij het uitwerken van uw digitale toekomst

PLENION-KLANTEN BLIJVEN INVESTEREN

Plenion Office
NAZARETH – Plenion uit Nazareth levert ERP software en mobiele toepassingen voor kleine en middelgrote installatie- en bouwbedrijven. Hoewel de tijden onzeker zijn, tonen hun klanten toch de bereidwilligheid om te blijven investeren. “Het is belangrijk dat we als KMO ons hoofd niet in de grond steken en blijven geloven in de sterkte van economisch Vlaanderen”, zegt mede-zaakvoerder Erwin Martens. “Door te investeren in efficiëntie van administratie kan men nu immers een voorsprong nemen op de concurrentie, en misschien nog belangrijker, het hoofd bieden aan internationale bedrijven.”
Bij Plenion vielen de bestellingen niet stil tijdens de coronacrisis. Zo beslisten Clima & Partners, een van de grotere koeltechnische bedrijven in België, MDO Group uit Zottegem, actief in magazijninrichtingen en Nationaal keuringsorganisme ElectroTest om het post-coronoa tijdperk aan te zetten met de Plenion ERP en mobiele oplossingen.

Allen naar de cloud

Het bedrijf uit Nazareth zag bovendien een drastische evolutie tijdens de coronacrisis bij zijn klanten. Veel van hen beslisten om hun on-premise software tijdelijk of blijvend in cloud infrastructuur over te zetten. Dit deden ze in de eerste plaats zodat alle medewerkers vlotjes konden blijven werken en de technici konden aangestuurd worden met mobiele apps.

Webinars

“De tijd voor onnodig papierwerk en verplaatsingen is duidelijk voorbij”, vertelt Martens. “We hebben eveneens geleerd dat onze huidige manier van commercieel werken en opleidingen geven duidelijk aan verandering toe is. Onze webinar over de integratie van onze software met Viessmann trok alvast een 50-tal geïnteresseerden. Ook hebben we nu ingezet op online opleidingen met onze klanten. Voor kleinere groepen ontdekten we dat dit een efficiënte oplossing is die onze klanten zeker kunnen smaken. In de toekomst willen we dan ook meer inzetten op dergelijke instructie webinars en deze beschikbaar stellen voor onze klanten.”
Plenion Rally Orfys
Solidair met sportwereld

Ook het MIG-Orfys-Plenion rallyteam dat Plenion vorig jaar opstartte samen met enkele klanten lijdt onder de crisis. “Wat een doorbraakjaar diende te worden voor onze piloot Niels Reynvoet, met behulp van grootmeester Fast Freddy Loix, is er nu ook eentje in mineur. Net als tal van sportmensen die hoge doelen voor zichzelf gesteld hadden dit jaar om België te verdedigen op internationaal niveau, kan ook onze topman helaas niet tonen wat hij in zijn mars heeft”, zegt Martens. “Maar geen nood, we komen terug…”